Om Kamilla Thorsen Jewellery

 

Kamilla Thorsen Jewellery og historien bag går mange år tilbage. Brandet så først dagens lys i juli 2018, men det kom ikke ud af ingenting. Faktisk skal vi 18 år tilbage, hvor jeg, Kamilla, boede i England og havde brandet Dynasty Jewellery.

Fra det farverige England til det danske øhav

Dynasty Jewellery lavede farverige smykker af plexiglas, som især blev kendt for sin sommerfugle- og natsværmerkollektion. En hobby blev til et fuldtidsarbejde, og det endte med, at jeg havde egen butik i Shoreditch, England. Butikken, Thor & Wistle, fik to awards i 2014. Det blev også startskuddet til min anden butik i hjertet af Brixton Village, Rose & Thorn, som udover mine egne smykker solgte dansk kunst og børneinteriør.

18 år, to butikker, en mand og to børn senere vendte vi snuden hjem til Danmark igen – og det blev begyndelsen på noget helt nyt. Kamilla Thorsen Jewellery.

Smykkedesigner med en baggrund i kunst og tekstil

På guldsmedeuddannelsen i København tog jeg grundforløbet, men en anden uddannelse trak mere i mig. Derfor tog jeg i 2000 til England for at studere Art and Printed Textiles på Brighton University, og det har jeg aldrig fortrudt. For mig betyder min uddannelse, at jeg tænker anderledes over design, materialer og proces, og det skinner igennem i mine smykker.

Slow jewellery – one of a kind

Da vi kom retur til Danmark, slog vi os ned i Svendborg, hvor jeg selv kommer fra. Herfra har jeg siden arbejdet med smykkedesign og -produktion, som i 2018 blev til Kamilla Thorsen Jewellery. I mit værksted i Ribers Gård sidder jeg og designer og producerer smykker, og netop derfor kalder jeg også mine smykker for slow jewellery. Størstedelen af mine smykker er lavet sådan. Det betyder også, at mine smykker altid er one of a kind, selvom de kommer fra samme kollektion og har samme design. Ikke to smykker er helt magen til hinanden. Det er dét, der gør dem helt specielle.

Godt håndværk og gode materialer

Mine smykker er alle sammen lavet med hjertet og ud fra lærte og selvlærte teknikker – derfor går jeg heller ikke på kompromis med de materialer, jeg laver smykker af. Det er guld og sølv og andre metaller, jeg sidder og former, støber, banker og bøjer. Derudover arbejder jeg også med voksmodeller, som nogle af smykkerne støbes i bagefter. Det organiske materiale taler sammen med de organiske former i smykkerne og binder hele processen og designet sammen.

 

 

For mig er det vigtigt, at jeg altid ved, hvilke materialer der bruges, og på den måde kan jeg også garantere, at kvaliteten af materialerne er, som de skal være. Jeg er registreret hos Ædelmetalkontrollen i Danmark, så mine smykker er altid mærket med navnestempel og holdighedsstempel. Det er mine kunders sikkerhed for, at smykkerne er ægte og holder, hvad de lover.

Kamilla Thorsen Jewellery er smykker af organisk design, gode materialer og one of a kind.